head_bg1

Hva er fordelene med kollagen for huden?

Hvis du opplever fine linjer, tørrhet, mørke flekker, aknearr eller rynker på huden din, og fra et sted du har hørt at kollagen er roten til alle disse problemene, så har du rett;Aldring og kollagen går hånd i hånd.

I denne bloggen lærer du hvaKollagen proteiner, dens fordeler for huden, hvorfor den begynner å forårsake et problem med alderen, hvordan du kan oppfylle dens mangel og mye mer.Så fortsett å lese hvis du vil holde deg ung litt lenger.

Sjekkliste

 

1.Hva er kollagen og dets rolle i menneskekroppen?

2.Hvordan hjelper kollagen med å holde vakker hud?

3. Hva skjer med kollagen når mennesker blir eldre?

4.Hva er tegnene på kollagenmangel?

5.Hvordan øke kollagennivået for sunn hud?

kollagen for hud (3)

1) Hva er kollagen?

"Kollagen er et protein (akkurat som muskler) og finnes i alle dyr.Hos mennesker er kollagen det mest tallrike med et forhold på 30% av alle proteiner."

 

Figur 2 Kollagen i forskjellige deler av menneskekroppen

Kollagenprotein er tilstede overalt i menneskekroppen, for eksempel;

  • •Hud
  • Bein
  • Organer
  • Muskler
  • Sener
  • Ligamenter
  • Blodårer
  • Tarmslimhinner osv.

Kollagenkosttilskudd spiller mange viktige roller i alle disse delene av menneskekroppen, men kort fortalt kan du si at det skjermer, fornyer og forsterker disse.

 

2) Hvordan kollagen hjelper med å holde vakker hud?

Kollagenfordelene for huden er umålelige;det spiller en svært viktig rolle i å holde menneskelig hud sunn og ung, og noen av fordelene er forklart nedenfor;

i) Lege sår

ii) Reduser rynker

iii) Fukter hudceller

iv) Hold hudtonen frisk

v) Reduser mørke flekker og arr

vi) Opprettholder god blodstrøm

vii) Hold huden ung og langsom aldring

Figur 3 Ung hud vs.Gammel hud på grunn av kollagenmangel

i) Lege sår

"Studier har vist at å legge kollagen på hudsår hjelper dem å leges raskere og reduserer arrrisiko."

Vel, det ser overfladisk ut fordi en pasient ikke tarcollagenved en IV eller oralt, men det er sant fordi kollagen naturlig tiltrekker fibroblaster fra blodet til sårstedene, som er de viktigste midlene i tilheling.

Du kan også la kollagen ligge på sår uten risiko for kroppens immunreaksjon eller utvikling av bakteriell infeksjon.

 

ii) Reduser rynker

"Kollagenstøtter bindevevet for å opprettholde hudens elastisitet som vil forhindre dannelse av rynker og fine linjer."

Akkurat som en ustrukket klut har mange rynker, har mindre elastisk hud mange rynker, og dette skjer med alderen av mange årsaker, men hovedfaktoren er mangel på kollagen i kroppen.

Et eksperiment ble gjort med en kvinne på 69 år;noen få gram kollagentilskudd ble introdusert i kroppen hennes, og etter noen dager så huden hennes mye yngre ut enn andre kvinner på samme alder som ikke tarcollagen.

 

iii) Fukter hudceller

"Kollagen fukter hudceller, noe som gir et mykt, strålende og glatt utseende."

 Som du har sett, har gamle mennesker tørr hud, noe som gjør utseendet deres uattraktivt, og en av hovedfaktorene for å miste hudens fuktighet erkollagenmangel med alderen.Miljøfaktorer kan også føre til uttørking av huden, selv i ung alder.Så sørg for at du tar nok kollagenpeptider i ditt daglige kosthold, og når du er ute av huset, dekk alltid til kroppen og bruk solkrem.

 

iv) Hold hudtonen frisk

"Amino tilstede iKollagenhjelper huden glatt og frisk."

Det er ingen påviste studier fordi studiet av kollagen er spesielt nytt, og på grunn av flere faktorer i menneskekroppen, kan ingenting sies med en 100% garanti.Imidlertid ser man at folk som tar kollagentilskudd har færre rynker, mørke flekker og skadede celler, så hudtonen deres ser mye frisk ut.

v) Reduser mørke flekker og arr

"Kollagen bidrar også til å lage nye celler som reduserer mørke flekker og arr."

Det er bevist at kollagen fremmer dannelsen av nye celler, og forhindrer arrdannelse fra akne og andre hudsykdommer i utgangspunktet.Dessuten er arr og mørke flekker unaturlige skadede hudtilstander, så kollagen fremmer sunn cellevekst og bidrar til å redusere dem.

vi) Opprettholder god blodstrøm

"Kollagen er også tilstede i blodårene der det beholder strukturen og elastisiteten, slik at det bidrar til å sikre en god blodstrøm."

Som du vet, bærer blodårer blod som inneholder oksygen, mineraler, vitaminer og alle slags komponenter for riktig funksjon av hudceller.Men med alderen svekkes blodårene, og blodtilførselen blir forstyrret, noe som fører til hudkomplikasjoner.Så det er viktig å holde et optimalt nivå av kollagen for å unngå svekkelse av blodårene.

vii) Hold huden ung og langsom aldring

"Å introdusere kollagen i kroppen regelmessig bidrar til å forhindre aldringssymptomer og holder deg til å se yngre ut lenger."

 Med alderen avtar kollagen naturlig i menneskekroppen, så de fine linjene begynner å vises, som til slutt blir rynkete på grunn av;

  • • Redusert bindevev (som gir elastisitet)
  • Forstyrret blodstrøm på grunn av svekkede blodårer
  • Mindre dannelse av nye celler.

Men hvis du tar nok kollagen i kostholdet ditt daglig, vil disse symptomene ikke vises, og du kan bremse hudens aldringsprosess i mange år.

 

3) Hva skjer med kollagen når mennesker blir eldre?

Kollagenprotein er naturlig tilstede i kroppen vår.Kroppen vår produserer det hele livet, men etter hvert som vi blir eldre, reduseres produksjonen.For eksempel, hos nyfødte barn er kollagenproduksjonen på topp, noe som gjør huden deres myk og glatt, mens hos voksne, på grunn av redusert produksjon, begynner huden å tørke, mister fleksibilitet, og til slutt begynner det å dannes rynker.

Du trenger ikke å bekymre deg for kollagen før du er 25 år, for i denne perioden vil kroppen produsere nok kollagen for å opprettholde god hud.Men når vi passerer 25, eldes kroppen vår og lager mindre kollagen enn nødvendig, og senere blir huden slapp.Så det er best å legge til flere kollagenprodukter til kostholdet ditt fordi det vil redusere aldring.

4) Hva er tegnene på kollagenmangel?

Ingen kan slutte å eldes, uansett hva.Men du kan bremse det.Du har sannsynligvis sett folk i 30-årene som ser ut som 50-årene;det er fordi kollagensyntesen deres har blitt alvorlig påvirket på grunn av deres destruktive livsstil, som dårlig kosthold, røyking, for mye under solen, ubehandlede sykdommer, etc.

Vel, når kroppen begynner å miste kollagen, vil du se følgende symptomer;

  • •Tørr hud
  • Fine linjer (vises før rynkedannelse)
  • Rynker
  • Tynn og skjør hud
  • Huden blir slapp
  • Hår og negler blir skjøre
  • Smerter i ledd (kollagen bidrar til å øke beinmineraltettheten)

Naturligvis begynner huden å tørke etter 25, men det er ikke så mye.Men i 30-årene vil fine linjer begynne å vises sammen med svekkelse av huden.Og til slutt, i slutten av 40-årene eller begynnelsen av 50-årene, vil det dannes rynker.Men hvis du tar en kollagen diett og pleier huden din, kan du flytte disse symptomene minst 2 ~ 3 tiår fremover og forbli ung.

Ved alvorlige sykdommer kan kollagenmangel oppstå når som helst, selv hos barn, og alvorlige symptomer kan oppstå, som hudutslett, muskelsmerter, leddsmerter, munnsår, hårtap osv. I så fall bør du sjekke deg selv med en lege og behandle problemet så snart som mulig.

5) Hvordan øke kollagennivået for sunn hud?

Alleproteinerbestår av aminosyrer, akkurat som et rom er laget av murstein.Så, kollagen, som også er et protein, er også laget av 3 typer aminosyrer kalt;

  • •Proline
  • •Glycin
  • •Hydroksyprolin

Når vi er voksne, bremser kroppens stoffskifte ned, og kollagenmangel begynner å skje, noe som ødelegger hud, bein og muskler.Så det er nødvendig å ta så mye kollagen i kroppen som mulig for å bremse aldring, og du kan gjøre det på 3 måter;

i) Via naturlig kosthold

ii) Via kollagenkapsler

iii) Via kollagenrike kremer

i) Via naturlig kosthold

kollagen for hud (5)

Den beste og sikreste måten å få kollagen inn i kroppen på er å spise og drikke mat som er rik på kollagen, som biff, kylling, sardiner, bær, brokkoli, Aloe vera juice, egg, belgfrukter, sitrusfrukter, bønner, etc.

ii) Via kollagenkapsler

Dessverre blir kollagen i kroppen vår ikke spist direkte av magen;først brytes kollagenet i maten ned av enzymer og syrer til aminosyrer, som deretter absorberes og brukes til å lage kollagen.Så folk med dårlig fordøyelse, som er fra 30-tallet og utover, får ikke nok aminosyrer til å lage kollagen.
Heldigvis er hydrolyserte kollagenkapsler i disse dager laget av farmasøytiske selskaper som er rike på alle de tre grunnleggende aminosyrene (prolin, glycin og hydroksyprolin), vitaminer og alle andre grunnleggende komponenter som er nødvendige for kollagenproduksjon.
Det beste med orale kollagentilskudd, sammenlignet med mat, er at de er lette å fordøye fordi aminosyrer er i rå form, mens når det gjelder mat, må kroppen din bryte det ned for å lage aminosyrer.

kollagen for hud (1)

ii) Via kollagenkapsler

kollagen for hud (2)

Det er også mulig å helbrede huden din ved å bruke kremer og andre hudpleieprodukter som er rike på vitamin C & E, naturlig kollagen osv. Disse aktuelle produktene gir umiddelbare resultater sammenlignet med diett.

Det må imidlertid ikke misforstås at disse hudpleieproduktene kan løse kollagenmangelen din.Disse hudpleieproduktene er kun et tillegg til kostholdet og kapslene, som du bør ta daglig.


Innleggstid: 10-jul-2023

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss